Podmíněné propuštění II.

Podmíněné propuštění jako nástroj prevence v sociální práci II.

Akreditace MPSV – A2023/1475-SP/PC/PP/VP

Hodinový rozsah – 8 hodin, jednodenní

Lektor: Petr Schneedörfler

Forma: kombinovaná

Kapacita: 20 osob (minimálně 5 osob)

Cena: 2.000 Kč/osoba

Volné termíny a přihlášení:

24. října 2024 – forma: prezenčně, Kodaňská 1441/46, Praha 10

12. listopadu 2024 – forma: online

přihlášení na mailu: kurzy@lgh-academy.cz zasláním jména, příjmení, datumu a místa narození (pro vytvoření certifikátu)

Obsah programu:

Program navazuje na předchozí akreditovaný program PODMÍNĚNÉ PROPUŠTĚNÍ JAKO NÁSTROJ PREVENCE V SOCIÁLNÍ PRÁCI. Je doplněn o velký počet konkrétních realizovaných případů, o zkušenosti při přípravě odsouzených na podmíněné propuštění, o průběhy jednání na soudech. Absolvent programu se dozví, jak se při jednání chovají soudci a státní zástupci, na co se ptají, co je zajímá. Seznámí se také s chováním odsouzených a jejich právních zástupců. Pozná nejčastější chyby, rozdíly mezi soudy a věznicemi v přípravě a projednávání žádostí o PP. Absolvent se seznámí také s nejčastějšími chybami po propuštění z výkonu trestu, stejně jako s tím, jak komunikovat s odsouzeným, jehož žádost nebyla úspěšná, jak ho motivovat v další práci na vlastní změně. Díky obrovským zkušenostem lektora a jeho kolegů z neziskových organizací se absolvent také seznámí s možnosti využití institutu PP při práci s klientem v sociální práci v době návratu do běžného života, v pokračující nebo dokončované resocializaci nebo i předcházení dalších selhání. Text se připravuje

Informace o lektorovi:

Petr Schneedörfler je do roku 2010 předsedou a ředitel spolku LIGHTHOUSE, který se zabývá pomocí lidem ve výkonu trestu odnětí svobody a po propuštění. Tvořil a realizoval veškeré programy, které spolek poskytuje svým klientům. Specializace těchto programů obsahuje obecné podmínky výkonu trestu, dluhové poradenství v otázce řešení celkové dluhové zátěže dlužníka a finanční gramotnost, otázky podmíněného propuštění a komunikaci s klientem, státní správou a dalšími stranami ovlivňujícími tuto oblast. Je předsedou a zakladatel LIGHTHOUSE ACADEMY z.s.
Přednáší nejen ve věznicích, ale také na desítkách odborných akcí ve spolupráci např. s Nejvyšším státním zastupitelstvím, Stálou konferencí českého práva, Vězeňskou službou České republiky, platformou Organizací pomáhajících odsouzeným a propuštěným nebo Magistrátem hl. m. Praha, které často spolupořádá.
Má za sebou bohatou školící činnost také v oblasti akreditovaných programů MPSV, publikační činnost v odborné literatuře (Trestní právo, Státní zastupitelství, Soudce), je opakovaně citován v otázkách podmíněného propuštění Ústavním soudem ČR, podílí se na přípravě odborných programů pro Vězeňskou službu ČR, je autorem a editorem webových stránek www.propusteni.cz. Za svoji činnost byl vyznamenám plaketou generálního ředitele Vězeňské služby ČR II. stupně.